Terrasverwarming

terrasverwarmingEen terrasoverkapping is ideaal om buiten te zitten als het lekker warm weer is. Maar wanneer het ‘s nachts begint af te koelen, of wanneer je er ook in de minder warme dagen van wil genieten zal je naar een oplossing moeten zoeken. Een eenvoudige oplossing om niet geïrriteerd naar binnen te wijken is om terrasverwarmers te plaatsen.
Terrasverwarmers zijn hangende of staande verwarmingselementen die op gas of elektriciteit werken en je nog heel wat langer warm kunnen houden.

 

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

infrarood terrasverwarming terrasoverkapping

Welke keuze heb je?

Vrijwel altijd zal je de keuze hebben tussen een gasverwarmer en een terrasverwarming op elektriciteit (infrarood verwarming). Tussen deze twee verwarmingselementen is er een wereld van verschil! Doe dus je onderzoek vooraleer je aankoopt.

Gasverwarming verbrandt gas. Dat gast moet je regelmatig aanvullen, want anders zit je zonder verwarming.
De terrasverwarmer zelf is alleen aan te schaffen in een staande variant. Dit omdat hangende elementen onveilig zijn, zeker in combinatie met terrasoverkappingen. Ze zouden immers vuur kunnen vatten.
De gas terrasverwarmer is de duurste van de twee. Hierdoor wordt vrijwel altijd gekozen voor de elektrische variant of de infrarood verwarmer.

Infraroodverwarming werkt gewoon via het stopcontact. De verwarming wordt tot een enorme hitte geboost in enkele seconden. Deze stralingswarmte wordt op de mensen die onder de terrasoverkapping zitten gestraald en geven een unieke warmte over het hele lichaam.
Het voordeel van infrarood verwarming is dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Want hierbij kan je wel kiezen tussen een hangende en staande variant.
Daarnaast is het ook veel energiezuiniger en bespaar je dus al gauw vele euro’s. De aankoopprijs is trouwens ook goedkoper dan een gaskachel.

terrasverwarmer terrasoverkapping

Hoeveel terrasverwarmers?

Niet iedere terrasoverkapping is hetzelfde in afmetingen en dus zal je, afhankelijk daarvan, één of meerdere terrasverwarmers nodig hebben. Veel hangt ook af van hun vermogen.

Is je terrasoverkapping of pergola vrij afgesloten en/of ingesloten? Reken dan dat er 250 W per vierkante meter nodig is.
Een normaal terras, zonder al te veel wind, heeft 300 Watt per vierkante meter nodig. Wanneer je vindt dat je terras relatief winderig is, dan mag je daar nog eens 50 Watt bij doen, een totaal van 350 Watt dus per vierkante meter.

Natuurlijk wil je ook dat iedereen onder de terrasoverkapping het lekker warm heeft.
Voor twee tot drie personen volstaat een verwarmingselement van 1500 Watt.
Vanaf vier personen raden we aan om twee stralers aan te schaffen; hetzij van 1500 Watt (totaal 3000 Watt), hetzij van 2000 Watt (totaal 4000 Watt).

terrasverwarmer

Kostprijs

Even googlen geeft je een enorm aanbod aan terrasverwarmers.
Als je even rondkijkt zie je dat de prijs tussen vijftig en tweehonderd euro ligt. Afhankelijk van het type terrasverwarming en het stralingsbereik (of warmtebereik voor gasverwarming).
Tijdens de koopjesperiode kan je soms ook mooie deals sluiten. Als het dus niet hoogdringend is, raden wij zeker aan om even te wachten.