Terrasoverkapping inclusief montage

plaatsen terrasoverkapping montageHet is altijd een beetje afwegen wanneer je van plan bent om werken aan je huis uit te voeren. Doe ik het zelf, of laat ik het doen?
De eerste vraag die waarschijnlijk bij je opkomt is die van de kost. Montage door vakmannen brengt immers een meerprijs met zich mee, terwijl zelf plaatsen dat niet doet.
Echter weet je ook dat terrasoverkapping inclusief montage wel andere voordelen heeft… Je moet dus echt gaan vergelijken.

In dit artikel sommen we de voordelen en nadelen van zelfmontage of een terrasoverkapping inclusief montage op. Uiteraard hebben we het ook over de gemiddelde meerprijs en geven we je de mogelijkheid om contact te leggen met vakmannen óf zelf je bouwpakket online te bestellen.

terrasoverkapping montage

Voor- en nadelen van terrasoverkapping inclusief montage

Voor je veel geld uitgeeft aan een terrasoverkapping moet je natuurlijk wel even gaan vergelijken. Door te vergelijken kan je immers makkelijk honderden euro’s gaan besparen! Denk bij je vergelijking ook altijd na of je een bepaalde extra wel echt nodig hebt.

Voordelen

  • Je verliest zelf geen vrije tijd aan de plaatsing. Heb je een drukke baan en wil je in je weekend tot rust komen? Geen probleem. De vakmannen spreken met jou af wanneer ze de terrasoverkapping kunnen plaatsen en vaak is het op één of twee dagen wel geklaard.
  • Je vermijd fouten en ongelukken. Het gebeurt meer dan genoeg; doe-het-zelvers die een fout maken, waardoor de terrasoverkapping niet juist in elkaar zit. Herbeginnen, of in het ergste geval is de terrasoverkapping niet meer te gebruiken…
    Bovendien zijn heel wat materialen zwaar, lomp en gevaarlijk. Het zou dus best kunnen dat je jezelf bezeerd bij de montage van de overkapping.
  • Vaak is de meerprijs niet onbetaalbaar. Gemiddeld draait het om 5% tot 10% meer dat wordt aangerekend. Op een terrasoverkapping die je al duizend euro kost is honderd euro natuurlijk niet heel veel meer… Vraag dit altijd na bij je vakman/bedrijf! Vaak kun je aan deze prijs nog wat sleutelen.
  • De vakmannen die de terrasoverkapping komen monteren hebben vakkennis. De kans is groot dat ze dit al enkele jaren uitvoeren. Ze weten dus goed hoe ze de terrasoverkapping stevig moeten verankeren en kunnen je extra tips geven zodat de overkapping langer blijft meegaan.
  • In de meeste gevallen heb je garantie. Is er iets niet goed of gebeurt er een ongelukje? Dan heb je veel kans dat je ervoor wordt vergoed of dat je gratis uit de nood wordt geholpen. Bij een zelfbouwpakket kan dat natuurlijk niet…

Nadelen

  • Hoewel de meerprijs niet onbetaalbaar is, is er nog steeds een meerprijs. Hoe groter de terrasoverkapping is, hoe meer vakmannen nodig zijn en hoe hoger de prijs zal zijn.
  • Extra werk betekent ook extra kosten. Wil je toch nog led-verlichting toevoegen? Of misschien een zonnescherm? Dan wordt dat ook aangerekend.

terrasoverkapping inclusief montage

Wat is de meerprijs ongeveer?

Afhankelijk van het bedrijf en de terrasoverkapping kan je rekenen dat de meerprijs tussen 10 en 20 procent ligt. Dat lijkt misschien veel, maar op een bedrag van 1000 euro of meer valt dat nog goed mee. Weeg zeker de voordelen af tegen de nadelen. Vaak haal je die meerprijs er immers uit door de garantie die je wordt verleent.terrasoverkapping monteren

Zelfbouwpakketten

Hieronder zie je enkele zelfbouwpakketten staan met hun uiteindelijke prijs. Indien interesse kan je ze gewoon online bestellen. Ze worden gratis geleverd en kunnen in de meeste gevallen gratis worden teruggestuurd.
Toch liever met montage? Vraag dan onderaan deze pagina een gratis prijsofferte aan.
//

Prijsoffertes voor terrasoverkapping inclusief montage

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.