Carport prijzen

 De prijs van een carport zal afhankelijk zijn van verschillende zaken.

Ten eerste zijn er de verschillende materialenwaaruit een carport kan worden opgebouwd, meestal hout en aluminium.
Voor een carport uit hout zal je minder betalen dan voor een carport opgebouwd uit aluminium. Vooraleer je echter voor de goedkoopste variant gaat kiezen, is het belangrijk dat je alle voor- en nadelen van beide materialen ten opzichte van elkaar gaat afwegen.

Daarbovenop heb je binnen de soorten hout ook nog een sterke variatie mogelijk! Zo zijn bepaalde houtsoorten veel kwalitatiever dan andere houtsoorten, waardoor zij ook vaker een hoger prijskaartje hebben.
Bij aluminium vind je geen erg grote kwaliteitsverschillen, maar er zijn wel meerdere mogelijkheden. Zo zal de carport prijs stijgen bij aluminium met gebogen randen of een andere afwerking.

Een tweede variabele waarvan de prijs kan afhangen is de grootte van de carport.
Hoe groter de carport, des te meer materialen er nodig zijn om de carport uit op te bouwen. Indien je voor een carport opteert met een grootte die niet standaard wordt geleverd, kan de meerprijs daarbij heel hoog oplopen. Vergelijk dus steeds verschillende leveranciers en vergelijk altijd offertes vooraleer je de definitieve beslising neemt! (Tip: Kijk zeker eens bij onze gratis offertedienst! Zo hoef je geen enkele moeite te doen!)

De derde factor is een keuzefactor.
Mogelijk kan de prijs van een carport hoger worden bij het plaatsen ervan. De meeste leveranciers van carports vragen ook een plaatsingskost.

Reken voor een carport in ieder geval op een kostprijs van minstens 500 euro. Voor een dubbele carport betaal je minstens het dubbele.