Terrasoverkapping voor een caravan

Een terrasoverkapping voor een caravan is enorm handig. De (sta)caravan staat voor veel mensen symbool voor een fijne vakantie. Tijdens het verblijf op een camping geniet je van de heerlijke buitenlucht en de rustgevende natuur.

Hoewel een stacaravan al veel ruimte biedt en je ook onder een luifel of iets dergelijks kunt gaan zitten, biedt een veranda of een terrasoverkapping nog veel meer voordelen. In dit artikel gaan we het hebben over de terrasoverkapping bij een caravan: we geven uitgebreide informatie, bespreken de voor- en de nadelen en natuurlijk de prijzen.

Ontvang GRATIS offertes terrasoverkapping

Wat is een terrasoverkapping bij een (sta)caravan?

Een terrasoverkapping is een afdak dat tegen de caravan gebouwd wordt. Voor de duidelijkheid: een terrasoverkapping wordt niet aan de caravan bevestigd.

Het is ook mogelijk om een terrasoverkapping te bouwen die helemaal los staat van de caravan. Andere namen voor terrasoverkapping zijn: pergola of prieel.

De bedoeling van het plaatsen van een terrasoverkapping is in de eerste plaats het creëren van een schaduwvrije plek, waar je kunt genieten van de warmte, zonder dat je last hebt van al te felle zonnestralen.

In de tweede plaats biedt een terrasoverkapping ook bescherming tegen wind en regen, zodat je ook op dagen dat het weer minder goed is aangenaam buiten kunt zitten.

terrasoverkapping caravan

Waar plaats je een terrasoverkapping?

Het handigst is om een de voorzijde (de kant waar je de caravan instapt) een terrasoverkapping te bouwen. Hierdoor wordt de ruimte van de kampeerplaats optimaal benut en je krijgt er een groot stuk comfort voor terug.

Of het nu goed of minder goed weer is: vanuit de caravan loop je direct het terras op om bijvoorbeeld van een heerlijke maaltijd te genieten. Met een terrasoverkapping zit je altijd lekker droog en beschut.

Voordelen van een terrasoverkapping bij een caravan

Het voordeel van een terrasoverkapping bij de caravan is dat je beschut zit tegen de weersinvloeden als zon, regen en wind. In principe zou je het hele jaar buiten kunnen zitten, hoewel dat met heel slecht weer of in de winter niet echt aan te raden is. Bij tuincentra kun je warmtelampen of kachels kopen, waarmee je ook op koude dagen op je terras kunt zitten.

Extra voordelen van een terrasoverkapping

Behalve het voordeel dat je het hele jaar bestendig bent tegen vele weersinvloeden zijn er nog meer goede redenen om een terrasoverkapping bij je caravan te plaatsen.

Door een terrasoverkapping te plaatsen zorg je er namelijk ook voor dat spullen droog blijven of niet verkleuren. Je kunt met een gerust hart de tuinmeubels inclusief bijbehorende kussens onder de terrasoverkapping laten staan.

Hetzelfde geldt voor scooters of fietsen. Onder een terrasoverkapping is meestal genoeg ruimte om ze droog te stallen en zo tegen roest of beschadiging te beschermen. Verder is het natuurlijk ook handig om de was onder de terrasoverkapping te laten drogen.

Nadelen van een terrasoverkapping bij een (sta)caravan

Een terrasoverkapping kent maar weinig nadelen en vooral heel veel voordelen. Het enige nadeel is het onderhoud. Je bent hoe dan ook tijd en geld kwijt aan onderhoud, maar dit weegt niet op tegen de voordelen. Hoe beter je een terrasoverkapping onderhoudt, hoe langer je er plezier van hebt.

Soorten terrasoverkappingen

Terrasoverkappingen kunnen van allerlei verschillende materialen worden gemaakt. We zetten ze even voor je op een rijtje. Je kunt een terrasoverkapping maken van:

Ook het dak van de overkapping kan van verschillende materialen gemaakt zijn. Hierbij heb je de keuze uit:

Kortom: er zijn nogal wat mogelijkheden en aan iedere mogelijkheid hangt weer een ander prijskaartje.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?

De belangrijkste factor die van invloed is op de prijs van een terrasoverkapping bij een (sta)caravan is de afmeting. Hoe groter je de terrasoverkapping bouwt, hoe duurder hij wordt. Een andere factor is de keuze van het materiaal. In het algemeen is kunststof het goedkoopst, gevolgd door hout en aluminium.

Wil je een glazen dak? Prima, maar dan betaal je wel een fors bedrag. Een waterdicht doek is een stuk goedkoper, maar vraagt meer onderhoud en is minder sterk. Om het nog een beetje ingewikkelder te maken, is er ook nog (prijs) verschil in dezelfde materialen. Er zijn verschillende soorten hout, met verschillende kwaliteiten, bijvoorbeeld.

Ontvang GRATIS offertes

prijs terrasoverkapping

De prijzen van een terrasoverkapping caravan

De meest verkochte terrasoverkapping bij een (sta)caravan is een houten overkapping. Het voordeel hiervan is dat deze een tijdloze uitstraling heeft, relatief goedkoop is en weinig onderhoud nodig heeft. Daarbij past een houten terrasoverkapping qua uitstraling ook nog eens heel goed bij een caravan.

Die staat immers meestal in een bosrijke omgeving. Voor een standaard houten terrasoverkapping bij je caravan, gemaakt van Europees hout, ben je in ieder geval vijfhonderd euro kwijt. Verder is het onmogelijk om een redelijke schatting te maken van een terrasoverkapping. Er zijn simpelweg te veel factoren van invloed op de prijs.

Vergelijken loont

Om kosten te besparen, is het zeker verstandig om meerdere offertes te laten maken. Offertes zijn via deze website altijd gratis en je hebt geen aankoopverplichting. Door verschillende offertes (minstens drie) naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht hoe de prijs tot stand komt.

Ga dan ook niet direct voor de goedkoopste, maar kies de aanbieder met de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een forse prijsbesparing (soms tot wel dertig procent) is dan zeker mogelijk.

Wat zeker ook loont, is onderhandelen met de aanbieder. Als je een grote aankoop doet, is er altijd wel wat ruimte in de prijs. Hier kun je van profiteren door bijvoorbeeld de andere offertes te tonen.

Zelf plaatsen of laten doen?

Het zelf plaatsen van een terrasoverkapping bij een caravan is uiteraard een stuk goedkoper dan dit te laten doen. Het is echter nog niet zo’n heel eenvoudig werkje om een terrasoverkapping eigenhandig te plaatsen.

Ook al ben je zelf behoorlijk technisch onderlegd, toch moet je hier over een behoorlijke portie vakkennis beschikken. Je zou daarom heel goed kunnen overwegen om het plaatsen volledig uit te besteden. Natuurlijk kun je, als je een beetje handig bent, ook een gedeelte zelf doen en de rest aan de vakman overlaten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.