Pergola uit aluminium: Info, mogelijkheden, prijs & offertes

Volop van je tuin genieten tijdens hete of regenachtige dagen? Dat is mogelijk dankzij een fraaie pergola. Als je kiest voor eentje uit aluminium geniet je bovendien van extra voordelen. Zo geeft het je tuin een mooie moderne uitstraling en is het erg stevig. Ontdek hieronder waarom een terrasoverkapping ook uit jouw tuin niet mag ontbreken!

aluminium pergola

Aluminium pergola: geniet van tal van voordelen

Een pergola uit aluminium is de ideale aanvulling voor je moderne woning. Het heeft een mooie en strakke uitstraling. Doordat he erg stevig is, kan je er namelijk eenvoudig verfijnde constructies mee maken.

Maar daar stopt het niet. Als je kiest voor een vrijstaande terrasoverkapping die uit aluminium vervaardigd is, ben je er bovendien zeker van dat je er lang van geniet. Aluminium is namelijk een erg stevig materiaal dat niet verkleurt of verroest. Daardoor heeft het ook geen onderhoud nodig. Nog zo’n groot voordeel!

Zijn er ook nadelen?

Zoals elk materiaal heeft ook een pergola uit aluminium zo zijn nadelen. Het is bijvoorbeeld niet de beste keuze als je graag regelmatig verandert. Je kan aluminium namelijk niet eenvoudig bewerken of schilderen.

Toch is schilderen niet onmogelijk, maar houd er in dat geval rekening mee dat de kostprijs hoog ligt. Een aluminium pergola is daarnaast niet de meest natuurlijke optie. Ook dit is voor sommigen een groot nadeel. Overweeg dus ook zeker deze minpuntjes voordat je een keuze maakt!

vrijstaande pergola aluminium

Aluminium schilderen? Houd hier rekening mee!

Als je na een tijdje de kleur van je pergola uit aluminium beu gezien bent, schilder je het niet zomaar eventjes eenvoudig zelf in een andere tint. Het vereist namelijk de nodige vakkennis en precisie. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, schakel je hiervoor dus het best een vakman in. Wil je je aluminium pergola toch zelf proberen schilderen? Houd dan rekening met onderstaande aandachtspunten!

Gebruik de juiste verf

Voor het verven van aluminium gebruik je het best watergedragen acrylaatverf. Deze soort verf hecht het best. Het is ook aangeraden om eerst een primer aan te brengen voor het mooiste resultaat.

Maak de overkapping eerst grondig schoon en ruw

Goed schoonmaken en grondig schuren helpt om de verf beter aan het aluminium te laten hechten. Het is dus sterk aangeraden om deze stap niet over te slaan!

Let op met geanodiseerd aluminium

Een terrasoverkapping is vaak gemaakt uit geanodiseerd aluminium. Het positieve daarvan is dat het hierdoor erg kleurvast is. Maar dit bewerkt aluminium kan je heel erg moeilijk schuren en schilderen. Vooral in dit geval schakel je dus het best een vakman in.

Terrasoverkappingen uit aluminium in diverse uitvoeringen: voor elk wat wils

Ben je helemaal zeker dat een pergola uit aluminium voor jou de beste optie is? Dan is het tijd om de verschillende modellen en mogelijkheden hieronder te ontdekken!

Vastgemaakte of vrijstaande pergola uit aluminium

Je terrasoverkapping kan aan het huis gebouwd worden of vrijstaand zijn. Er wordt echter meestal gekozen voor een vrijstaande pergola uit aluminium, omdat dit zorgt voor het mooiste effect. Als je hem aan je gevel laat bevestigen, kost het je wel minder. De beste optie hangt dus af van wat er voor jou prioriteit heeft!

Pergola uit aluminium met lamellen of doek

Je kan kiezen voor een pergola uit aluminium met lamellen of eentje met een doek of een kunststoffen dak. Elke uitvoering heeft zo zijn eigen unieke uitstraling en voordelen.

Een pergola met lamellen is bijvoorbeeld ideaal als je graag zelf het niveau van de lichtinval en ventilatie bepaalt. Je kan de lamellen namelijk zoveel openen als je zelf verkiest.
Een kunststoffen dak is dan weer perfect als je altijd van lichtinval wilt genieten.
Heb je het liever nog goedkoper dan een pergola met lamellen of een kunststof dak? Kies dan voor een aluminium terrasoverkapping met doek.

Prefab, op maat gemaakte pergola of bouwpakket

Naast de prefab modellen van terrasoverkappingen kan je ook kiezen voor een pergola aluminium bouwpakket. Dit is een vrijstaande pergola uit aluminium die je zelf eenvoudig in elkaar steekt.

Een andere mogelijkheid is om je pergola uit aluminium met lamellen of een ander dak volledig op maat te laten maken. Dit is een goede optie als je het perfecte model al voor ogen hebt en je deze niet meteen prefab terugvindt. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden? Aarzel dan niet om je te laten informeren door één van onze vakmannen!

pergola aluminium

Kosten aluminium pergola

Wil je een pergola uit aluminium laten plaatsen? Dan is het handig om op voorhand de kosten te kennen. Natuurlijk is het wel zo dat de prijzen van terrasoverkappingen uit aluminium sterk afhankelijk zijn van een aantal factoren.

Voor een pergola aluminium bouwpakket betaal je bijvoorbeeld heel wat minder dan voor een op maat gemaakte terrasoverkapping. Ook heeft het formaat een grote invloed op de prijs. Gemiddeld gezien kan je echter rekenen op kosten tussen de 1.300 en 4.000 euro.

Waarvan is de prijs afhankelijk?

Hieronder krijg je een overzicht van welke factoren een sterke invloed hebben op de prijs van een aluminium pergola. Op die manier wordt het voor jou veel eenvoudiger om in te schatten hoeveel je precies moet betalen!

Kwaliteit van de overkapping

Eén van de redenen waarom een pergola aluminium bouwpakket heel wat minder kost dan een op maat gemaakte pergola is dat de kwaliteit heel wat minder is. Een pakket is dus vooral een goede oplossing als je met een beperkt budget zit. Over het algemeen kies je echter beter voor een terrasoverkapping van goede kwaliteit.

Met tijd spaar je hiermee veel geld uit, want een kwalitatieve aluminium pergola gaat veel langer mee! Om je een idee te geven van het prijsverschil: de kosten van een prefab pergola uit aluminium liggen gemiddeld tussen de 1.500 en 4.500 euro en de prijs van een terrasoverkapping die op maat gemaakt is, ligt doorgaans tussen de 3.000 en 9.000 euro.

Afwerking van de pergola

Je kan ervoor kiezen om de pergola te laten afwerken met mooie versiersels, extra lichtjes, enzovoort. Daarvoor zal je uiteraard meer betalen. Hoe simpeler je het houdt, hoe minder de aluminium terrasoverkapping je dus gaat kosten.

Vrijstaand of vastgemaakt

Een ander belangrijke prijsbepalende factor is of je kiest voor een pergola die vrijstaand is of voor eentje die vastgemaakt wordt aan de gevel. De laatste optie is het goedkoopst.

Model dat je kiest

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel modellen en uiteraard geldt dat hoe simpeler de vorm is, hoe minder je moet betalen. Als je een strakke en eenvoudige vormgeving fijn vindt, is dit dus voor jou een groot voordeel.

pergola aluminium terrasoverkapping

Bespaar eenvoudig op de kosten door offertes te vergelijken

De beste manier om op je aluminium terrasoverkapping te besparen? Door offertes te laten opstellen bij verschillende vakmannen en ze met elkaar te vergelijken! Misschien klinkt dit ingewikkeld, maar in werkelijkheid duurt het helemaal niet lang en is het erg simpel.

Al wat je hiervoor hoeft te doen, is je gegevens invullen op onze site. Binnen enkele dage, krijg je dan een mooi overzicht waardoor het makkelijker wordt om de goedkoopste én beste vakman uit je buurt eruit te kiezen. Je kan er tot maar liefst 40% op je totaalrekening mee uitsparen. Als dat niet mooi meegenomen is!