Terrasoverkapping veiligheid

Net zoals elk ander gebruiksvoorwerp wil je natuurlijk ook dat een terrasoverkapping veiligheid heeft. Een overkapping op je hoofd krijgen terwijl je gewoon van je tuin probeert te genieten zou natuurlijk niet zo leuk zijn.

Gelukkig helpt de Europese Unie met het beschermen van de consument door het toekennen van bepaalde certificaten en labels. Lees hieronder zeker onze tips om zelf te kijken naar de veiligheid van je terrasoverkapping en hoe je zelf, veilig, een terrasoverkapping kan plaatsen.

Ontvang gratis offertes en advies

veiligheid terrasoverkapping

Europees veiligheidslabel

Op bijna elk gebruiksvoorwerp die je al in je handen hebt gehad staan de letters ‘CE’. Deze vetgedrukte, zwarte letters tonen aan dat het voorwerp aan de strikte veiligheidsvoorschriften van de Europese Unie voldoet.

Wanneer je dit op je terrasoverkapping ziet mag je met een gerust hart beginnen uitpakken en aan de slag gaan.

Ieder bedrijf dat terrasoverkappingen of vergelijkbare constructies neerpoot werkt alleen met Europees gecertifieerde producten. Bij bedrijven ben je dus altijd 100% zeker. Twijfel je toch? Vraag het gerust even na.

Let wel op: Een CE label wilt zeggen dat het voorwerp geschikt is voor gebruik en dat het dus veilig is. Echter kan er altijd wel een productiefout optreden, wat probleempjes kan geven. Echter is dit erg ongebruikelijk.

veiligheidslabel terrasoverkapping

Terrasoverkapping veiligheid: waarop letten?

Hopelijk hebben we je nu niet ongerust gemaakt. Het is altijd slim om manueel even na te kijken of alles in orde lijkt te zijn.

Dat kan door te controleren of er loszittende delen zitten.Tenzij het draait om een bepaalde functie van je terrasoverkapping, zijn loszittende delen geen goed nieuws. Indien mogelijk, zet je deze best goed vast als je ongevallen wilt vermijden.

Stabiliteit is daar ook een deel van. Zorg er altijd voor dat je terrasoverkapping goed verankerd staat, zodat wind of menselijk / dierlijk geweld je terrasoverkapping niet naar de vaantjes helpen.

Bij terrasoverkappingen met elektrische snufjes op aangesloten moet je uiteraard extra opletten. Kijk vooral bekabeling goed na, maar let ook op met combinaties van materialen met terrasverwarmers.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.