Terrasscherm

terrasscherm

Niet onaangenaam voor iedereen die een terrasoverkapping heeft is om ook na te denken over een terrasscherm. Een terrasoverkapping schermt je al goed af van overmatig zonlicht en hitte, maar in de meeste gevallen werd nog geen rekening gehouden met geluidsoverlast en andere probleempjes.

Een terrasoverkapping is er natuurlijk om je te laten uitrusten in je tuin. Maar als er te veel geluid is van de straatkant, de buren en blaffende hond. Dan is dat uitrusten natuurlijk al gauw verleden tijd. Een oplossing om dit lawaai én iets te nieuwsgierige buren buiten spel te zetten is om voor een terrasscherm te kiezen.

Ontvang GRATIS offertes en advies

vast terrasscherm

Mogelijkheden

Een terrasscherm is geen indrukwekkende, nieuwe uitvinding. In de meeste gevallen gaat het gewoon om een tuinscherm die naast of achter de overkapping wordt geplaatst. Vaak versterkt met geluidsopslorpende of geluidsweerkaatsende eigenschappen.

Niet voor iedereen is er een te veel aan geluid, dus bestaan er ook lichtgewicht oplossingen die er vooral voor zorgen dat de privacy bewaard blijft en eventueel dienst doen als een extra vorm van zonwering.

Indien je terrasscherm als voornaamste eigenschap moet hebben om geluid te weren, dan is een tuinscherm/terrasscherm wellicht het interessantst.

Dit type terrasscherm is eigenlijk verkrijgbaar in alle materialen waaruit terrasoverkappingen ook zijn gemaakt. Bepaalde materialen zijn echter iets beter geschikt dan andere.

Geef de voorkeur aan materialen met een grote dichtheid. Polycarbonaat doet het niet erg goed. Hout al iets beter, maar als je dan toch voor hout kiest, kies je best voor een kokosscherm of een houten scherm met daarin geluidsopslorpende folie. Het verschil is enorm.

De beste geluidsisolatie krijg je door gemetselde muurtjes en steenkorven, maar die passen niet altijd even goed bij een terrasoverkapping.

uitrolbaar terrasscherm

Is de geluidsoverlast helemaal zo erg niet? Dan zijn er enkele makkelijkere en veel goedkopere oplossingen.
Uitrolbare schermen zijn voornamelijk bedoelt als extra zonwering (en ook wel nieuwsgierige buren…).

Dit systeem werkt een beetje als een verticaal staand zonnescherm. Een paal wordt op het terras geplaatst, met daarin een zonwerend scherm. Deze kan je naar lieve lust uitrollen en terug opbergen. Vaak is dit een erg mooie oplossing.

Wil je helemaal geen permanent aanwezige paal of scherm? Kies dan voor terrasschermen op wieltjes.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Welk materiaal verkiest u?

2. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?

3. Beschrijving van uw project

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.