Led verlichting terrasoverkapping

led verlichting terrasoverkapping

Led verlichting voor terrasoverkapping is interessant als het goed weer is.Het liefst zouden we natuurlijk zo lang mogelijk van de zwoele zomers kunnen genieten. Maar als je niets meer kan zien, is dat niet zo aangenaam natuurlijk. Een simpele en vrij goedkope oplossing is om LED-verlichting te (laten) installeren.

Je hoeft geen angstzweet te krijgen. De dagen dat LED-verlichting alleen koud, wit licht was zijn al lang voorbij. Tegenwoordig kan je ook warmere kleuren creëren. Bij terrasoverkappingen kan zelfs worden gewerkt met dimverlichting.

Bedrijven die terrasoverkappingen plaatsen bieden twee mogelijkheden. Ofwel plaatsen zij de led-verlichting tegen een meerprijs, ofwel bieden ze jou een doe-het-zelf pakket aan.

De meeste leveranciers bieden ledsetjes aan van drie of zes lampen. Om zo aangenaam mogelijk te zijn wordt gekozen voor een zacht, wit licht. Bij de montagesets zitten ook de trafo en de bekabeling om de installatie zelf te kunnen doen. Vergeet niet dat je ook bepaalde boren nodig hebt.

Ontvang GRATIS offertes en advies

led verlichting terrasoverkapping

Oude verlichting vernieuwen

LED-verlichting is nu al goed ingeburgerd. Toch zie je nog geregeld enkele overblijfselen van de oude types verlichting, zoals hallogeenlampen.

Indien in jouw overkapping ook nog verouderde lampen hangen is het misschien wel een goed idee om over vernieuwingen te denken.

LED-verlichting is vrij duur in aakoop, maar betalen zichzelf al na een jaar terug. Het energieverbruik ligt pakken lager waardoor je op termijn je led-verlichting dubbel en dik terug verdiend.

terrasoverkapping verlichting

Voordelen en nadelen

De keuze voor LED-verlichting ligt natuurlijk geheel bij jou. Hieronder vatten we alle voor- en nadelen van led-verlichting kort samen.

Voordelen

  • Energiebesparend. Per lampje wordt maar tussen 1 en 5 watt verbruikt. Als je een ledlampje heel veel gebruikt, kost dat je ongeveer twee euro op jaarbasis. In vergelijking met een gloeilamp: 50 euro.
  • Duurzaam. Gloeilampen hebben maar 3000 branduren. Ledlampjes hebben honderdduizenden uren aan branduren. Je haalt je geld dus dubbel en dik terug uit deze kleine lampjes.
  • Blijft koel. De oppervlaktetemperatuur van led’s stijgt niet gevoelig. Hierdoor kunnen ongelukjes, voornamelijk met kinderen, worden vermeden.
  • Geen UV of IR stralen. Hierdoor gaat het meubilair die onder de verlichting staat niet verkleuren.

Nadelen

  • Kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur is nog altijd iets kouder dan wat we gewoon zijn van gloeilampen. In technische termen is dat 5000 Kelvin. Een gloeilamp geeft 3000 Kelvin weer. Als je dit erg belangrijk vindt zijn er gelukkig oplossingen. Ondertussen zijn er ook al led lampen te verkrijgen met een kelvinwaarde van 3000.
  • Duur. In vergelijking met spaarlampen, gloeilampen, … Kunnen led lampjes je drie tot tien keer duurder uitkomen. Die meerkost verdien je natuurlijk wel terug door de spaarzaamheid ervan…
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.