Moderne terrasoverkapping

Een moderne terrasoverkapping voegt echt iets gezelligs toe aan de tuin. Tijdens zonnige dagen zorgt het voor schaduw en daarnaast hoef je niet meteen naar binnen te vluchten als het regent.

Verder past het in vrijwel iedere tuinstijl en qua materiaal, afmetingen en kosten is er ontzettend veel mogelijk. Maar wat maakt een terrasoverkapping modern? Dat lees je hier! Ook kom je te weten welke materialen geschikt zijn, hoeveel het kost en wat er zoal mogelijk is.

Ontvang GRATIS offertes en advies


design terrasoverkapping inspiratie

Wat maakt een terrasoverkapping modern?

Het woord “modern” geeft aan dat iets “trendy” en dus aan verandering onderhevig is. Wat een terrasoverkapping nu zo modern maakt, is dus niet eenvoudig in één zin samen te vatten. Je kunt het namelijk vanuit meerdere aspecten bekijken:

1. Interieurtrend

Ten eerste zie je vaak al aan de stijl of een terrasoverkapping modern is. Aangezien de tuin tegenwoordig steeds vaker als een verlenging van de woonkamer wordt gezien, kunnen we kijken naar de huidige interieurtrends om te bepalen wat “hip” is. Denk maar bijvoorbeeld aan een minimalistische of industriële look, die momenteel als trendy huisstijlen worden gezien. Een strakke moderne terrasoverkapping in eenzelfde stijl wordt dan ook al snel als eigentijds gezien.

2. Vorm

Een moderne terrasoverkapping herken je ook vaak aan de vorm. Klassiekere exemplaren zijn vaak rechthoekig, maar eigentijdse varianten hebben bijvoorbeeld een gebogen structuur. Een ronde vorm geeft een speels effect en wekt automatisch een moderne indruk. Als je je eigen moderne terrasoverkapping ontwerpt, dan is ook aan te raden dat je met verschillende vormen speelt.

3. Techniek

In het verlengde van het ontwerp, kun je ook kijken naar de gebruikte technieken om te bepalen of een terrasoverkapping modern is. Denk maar bijvoorbeeld aan ingebouwde exemplaren waar het in de buitenmuur van het huis geïntegreerd is. Maar ook innovatieve technieken waarbij de overkapping automatisch kan worden ingeklapt, worden veelal gerekend tot modern.

ingebouwde terrasoverkapping

Kosten moderne terrasoverkapping

De prijzen voor terrasoverkappingen lopen flink uiteen. Een “simpele” versie kost al snel € 4000 en dit kan oplopen tot in de € 10.000 als je voor luxe opties zoals automatiseren kiest. De hoogte van het prijskaartje is afhankelijk van een aantal factoren.

Het eerste prijsbepalende aspect is de vraag of het om maatwerk of een standaard overkapping gaat.

Logischerwijs ben je met kant-en-klaar goedkoper uit dan wanneer je voor een speciaal op-maat-gemaakte exemplaar gaat. En we zeiden het al eerder, maar overkappingen met een dak of wanden die zichzelf inklappen, zijn natuurlijk ook duurder dan een “vast” exemplaar. Daarnaast bepaalt het soort materiaal ook voor een groot deel de prijs.
Een moderne terrasoverkapping van aluminium is bijvoorbeeld een stuk duurder dan eentje gemaakt uit golfplaten. Hierover lees je later meer. Verder ben je ook geld kwijt aan de montage als je besluit om de overkapping niet zelf te installeren.

Ben je benieuwd hoeveel je kwijt bent voor een moderne terrasoverkapping in jouw situatie? Dan is het altijd slim om een offerte aan te vragen bij meerdere leveranciers. Dit is via deze website altijd gratis en vrijblijvend. Door offertes naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken, kom je vanzelf tot een gemiddelde prijs die voor jouw specifieke wensen geldt.

Ontvang gratis offertes en vergelijk prijzen

dak terrasoverkapping (nokdak)

Materiaal

Zojuist benoemden we al dat het materiaal niet alleen het uiterlijk, maar ook de hoogte van het prijskaartje bepaalt. Daarom bespreken we hieronder de meest voorkomende materialen voor een moderne terrasoverkapping.

Moderne terrasoverkapping van aluminium

Een terrasoverkapping van aluminium is zeer duurzaam. Dit materiaal roest namelijk niet en daarnaast is het onderhoudsarm. Aluminium is licht en sterk en uitstekend te gebruiken in combinatie met glas. Het kan in allerlei kleuren worden gespoten, waardoor het geheel een moderne look krijgt. Als de profielen van aluminium slank uitgevoerd zijn, krijgt de overkapping automatisch ook een trendy uitstraling.

Een nadeel is wel de prijs: het is het duurste materiaal uit dit rijtje en daarom zijn terrasoverkappingen van dit materiaal ook vaak het prijzigst.

Terrasoverkapping van hout in modern stijl

Een terrasoverkapping van hout kan ook modern ogen, afhankelijk van het design. Het voordeel van hout is dat het erg bewerkelijk is en dus in vrijwel alle vormen te schroeven en te zagen is. Op dit moment is een terrasoverkapping met lamellen van hout bijvoorbeeld erg trendy. Bij dit type worden er houten balken naast elkaar aan de zijkanten en/of bovenkant geplaatst. Als de zon schijnt, dan zorgen de latjes voor een speelse schaduw.

Qua prijs is hout in het algemeen goedkoper dan aluminium. De prijs van een terrasoverkapping van hout kan onderling echter weer sterk verschillen, want het hangt af van het soort hout.

Hardhout uit een hoge duurzaamheidsklasse is bijvoorbeeld een duurdere, maar wel stevige soort en gaat soms tot bijna 30 jaar mee. Geïmpregneerd hout is daarentegen budgetvriendelijker, maar vraagt wel regelmatig een onderhoudsbeurt (beitsen of lakken) als je er zo lang mogelijk van wilt genieten.

overkapping modern

Gebruik kunststof of glas (alleen geschikt voor dak en wanden)

Het dak en de zijwanden van een terrasoverkapping kunnen ook uit kunststof of glas worden gemaakt. Het voordeel van beide materialen is dat het goed te bewerken is en dus in allerlei kleuren en vormen te verkrijgen is.

Kunststof

Kunststof is een algemene benaming voor materialen zoals PVC of polycarbonaat. Het voordeel van kunststof is dat het goedkoop en makkelijk schoon te houden is. Het is dus prima te combineren met duurdere materialen en qua design kun je er veel kanten mee op. Een afneembaar zeil of doek van PVC krijg je met een sopje binnen no time weer schoon.
Polycarbonaat is een budgetvriendelijk alternatief voor hout bij een terrasoverkapping met lamellen bijvoorbeeld. De latjes kunnen van kunststof worden vervaardigd, maar je krijgt dan nog steeds dezelfde look als bij hout.

Glas

Glas kan ook worden gebruikt voor het dak of de wanden van een overkapping en er is veel mogelijk. Is de moderne terrasoverkapping vrijstaand, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor geïsoleerd of dubbel glas, waardoor het onder de overkapping ook lekker warm blijft tijdens de koudere dagen.

Verder zijn er ook mogelijkheden voor onder andere Uv-bestendig glas of gekleurd glas. Dit laatste geeft een terrasoverkapping van hout ook een modern en bijzonder uiterlijk.

Vanzelfsprekend is glas met speciale bewerkingen prijziger dan “normaal” glas.

Het nadeel van glas is alleen wel dat vlekken en andere oneffenheden duidelijk opvallen, maar net als bij kunststof is glas gelukkig wel makkelijk schoon te maken.

terrasoverkapping modern afdak

Keuzes, keuzes… Vraag een offerte aan!

Nu je alle ins & outs van moderne terrasoverkappingen op een rijtje hebt, vraag je je misschien wel af hoeveel het allemaal kost. De genoemde prijzen in dit artikel zijn immers gemiddeldes. Daarom is het sowieso aan te raden om offertes aan te vragen.

Dit is een gratis en vrijblijvende dienst die specialisten bieden. In deze offerte staat duidelijk weergegeven hoe het kostenplaatje in elkaar steekt en hoe de prijs precies is opgebouwd.

moderne lamellen terrasoverkapping

Vergelijken en geld besparen

Vraag gerust bij meerdere specialisten een offerte aan. Zo kun je de prijzen pas echt goed met elkaar vergelijken en bepalen wat de voordeligste optie is.

Offertes zijn ook heel handig als je bijvoorbeeld nog twijfelt tussen een moderne terrasoverkapping die vrijstaand is en een exemplaar dat “aangebouwd” is. Of als je niet zeker weet voor welk soort materiaal je moet gaan en graag het prijsverschil wilt weten.

Kortom, offertes bieden niet alleen een goed inzicht in de kosten, maar helpen je ook om knopen door te hakken!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.