Terrasoverkapping voordelen

terrasoverkapping voordelenOp de homepage kan je al enkele voordelen en nadelen terugvinden met betrekking tot de terrasoverkappingen. Toch zijn dit nog lang niet alle voordelen. Bovendien hebben sommige van deze pluspunten nog een beetje meer verduidelijking of voorbeelden nodig. Dat proberen we in dit artikel dan ook te doen.
Vooral belangrijk is dat je de voordelen ook afweegt tegen de nadelen. Anders kan je natuurlijk geen juiste keuze maken.
Heb je zelf nog een voordeel dat hier absoluut thuishoort? Aarzel dan niet om ons een berichtje te sturen.

 

 • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
  Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

voordelen terrasoverkapping

Alle terrasoverkapping voordelen op een rijtje

 • Een terrasoverkapping is een meerwaarde voor je woning. En dat op meer dan één vlak. Als je een terrasoverkapping laat plaatsen geeft deze immers een financiële meerwaarde aan je huis. De investering ben je dus nooit kwijt. Ook niet als je het huis verkoopt of verhuurt.
  Een andere reden waarom zo’n overkapping een meerwaarde is, is omdat het gewoon mooi is. Het past bij iedere woning en het is in bijna ontelbaar veel verschillende stijlen en smaken te verkrijgen.
 • Het doet dienst voor alle types Belgisch weer. Natte en koude winters, hete (of natte) zomers. In België zijn de weergoden nogal wispelturig. Om toch een beetje van je tuin of terras te genieten is een soort van afdak een must.
  In de zomer kan je heerlijk genieten van de zon, zonder te verbranden of zonder constant verblind te worden door te felle zonnestralen. In de winter, of in koudere periodes, kan je nog steeds genieten onder je terrasoverkapping. Voorzie je afdak van verwarming en geniet dag in dag uit van je terras.
 • Vergunningen zijn zelden nodig. In totaal mag je al een heel pak bijgebouwen hebben staan. Als je er nog een terrasoverkapping bij wilt zetten kan dat zonder vergunning. Ten minste als er in totaal geen dertig vierkante meter wordt volgebouwd.
 • Mits een kleine extra investering kan je je terrasoverkapping ombouwen tot een veranda. Zo heb je het beste van beide werelden. ‘s Zomers een open afdak tegen de zon, ‘s winters een verlengstuk van je woning.
 • Voor zonwering zijn terrasoverkappingen de meest stabiele vorm. Aan de meeste zonweringen is veel onderhoud verbonden. Bij slecht weer moet je alles opbergen of zou het wel eens kunnen omwaaien/wegwaaien. Door de stabiele structuur van een terrasoverkapping is dit niet nodig.
 • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
  Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!