Terrasoverkapping aluminium voorbeelden

De meeste terrasoverkappingen of andere afdakjes lijken erg op elkaar. Meestal zit er weinig variatie in en gaat het om ‘kant-en-klare’ versies van overkappingen. Wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen, of denk je dat je handig genoeg bent om er zelf één in elkaar te steken? Doe dan inspiratie op via deze pagina. Hieronder vind je enkele leuke ideetjes terug voor aluminium terrasoverkappingen, telkens voorzien van een korte beschrijving.

 aluminium terrasoverkapping voorbeeld

Een ‘open veranda’, ofwel een terrasoverkapping die je moeiteloos kan omvormen tot een volwaardige veranda door middel van schuifpanelen en inzetpanelen.
De volledige draagconstructie bestaat uit aluminium balken en poeren, met glas als dak en zijpanelen.
aluminium terrasoverkapping voorbeeld

Strak, eenvoudig en hypermodern. Dit zonwerende terras bestaat uit aluminium, in combinatie met een dak uit kunststof. Door te kiezen voor ondoorzichtige kunststof heb je verscheidene voordelen. Je ziet het vuil dat er op valt niet liggen, maar je behoudt wel nog steeds het zonlicht. Bovendien is kunststof ook veel sterker dan glas en is het krasvast.
aluminium terrasoverkapping inspiratie

Deze overkapping is een combinatie van een zonnescherm met een afdak. De aluminium constructie leunt deels tegen de muur, deels op het terras. Onder de constructie werd een zonnescherm geplaatst die automatisch kan worden bediend.
Dit opplooibare doek is een versterkt schaduwdoek die tegen allerlei weerperikelen is bestand en die daarnaast -uiteraard- perfect dienst doet als zonwering voor je terras.
aluminium terrasoverkapping inspiratie

Iets klassieker is deze uitvoering uit aluminium. Dit keer is het een vrijstaande overkapping, aangezien ze niet tegen de muur van de woning leunt. Door de steenkorven rond de steunpalen te zetten krijg je een landelijke uitstraling. Perfect voor op steentjes, maar evengoed voor een mooie groene tuin!
  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!