Design terrasoverkapping

Terrasoverkappingen hoeven geen vierkante of rechthoekige blokken te zijn. Door de stijgende vraag naar design overkappingen, vind je tegenwoordig veel meer mooiere terrasoverkappingen op de markt. Zowel in zelfbouwpakketten als op maat gemaakte varianten.
Communiceer altijd duidelijk met je leverancier of vakman wat je allemaal precies wilt. Sommige zaken zijn niet mogelijk. Wees dus wel realistisch met je verwachtingen.

Hieronder hebben we alvast enkele prachtige verwezenlijkingen gebundeld. Misschien doe je daardoor wel wat ideeën op voor je eigen design terrasoverkapping.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

design terrasoverkapping inspiratie

Deze pergola is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend.De gebogen, houten constructie heeft slechts een erg geringe zonwerende functie maar biedt wel een absolute meerwaarde aan je woning! Wil je toch echt dat je afdak ook schaduw geeft? Dan kan je nog altijd met schaduwdoeken of gordijnen werken.

 

design terrasoverkapping voorbeeld

Met glas werken is altijd mooi. Vaak is een terrasoverkapping het mooist als je het simpel houdt. Door de sterke metalen constructie zijn in dit geval zelf geen steunpalen nodig. De stalen balken worden in een sterke constructie aan het huis verankerd en daarop worden glazen panelen gelegd. Simpel en prachtig!

 

design terrasoverkapping

Deze terrasoverkapping bestaat uit hout en aluminium. De lamellen zijn van eikenhout gemaakt, terwijl de complete constructie uit sterk aluminium bestaat. Erg eenvoudig door de strakke en rechte lijnen. Dit soort terrasoverkapping is met elk soort woning te combineren.

 

design terrasoverkapping voorbeeld

Kunststof is een hoogwaardig materiaal en zeker een overweging waard. Door met kunststof te werken krijg je vaak veel meer mogelijkheden. Zoals je ziet op bovenstaande afbeelding zijn er geen lasnaden of spijkers/schroeven nodig. De grote constructie kan eenvoudig doorlopen. In de constructie zit meteen ook bekabeling weggewerkt. Hierdoor is de verlichting onzichtbaar aanwezig en kunnen de lamellen eenvoudig (en automatisch) worden bewogen.
Aan de achterkant van de overkapping zie je een grijs object. Dit is gewoon een scherm om de privacy te garanderen. Het zorgt eveneens voor winddichtheid.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!