Zwembadoverkapping

zwembadoverkappingIeder moment genieten van je zwembad is natuurlijk wat iedereen met een zwembad wilt. Door zure regen of in koudere omstandigheden is het echter niet altijd aangenaam om buiten te zwemmen. Een handige oplossing om aan deze problemen te ontsnappen is om een zwembadoverkapping te installeren.

Wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen? Klik dan hier.

 • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
  Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

Een zwembadoverkapping is niet te vergelijken met zwembad afdekking (doek). Deze zwembad afdekkingen zijn bedoelt om bladeren, beestjes en andere viezigheid uit het zwembad te houden. Een zwembadoverkapping heeft deze functies, maar daarnaast ook nog vele andere voordelen.zwembadoverkapping / zwembadrolluik

Voordelen en nadelen van een zwembadoverkapping

We haalden ondertussen al één voordeel aan. Maar aan alles waar voordelen aan verbonden zijn, zijn er ook wel enkele nadelen te vinden.
Hieronder een handige checklist met de voordelen en nadelen van een zwembadoverkapping:

Voordelen:

 • Het water koelt minder snel af. Doordat de opgewekte warmte niet zomaar naar buiten kan ontsnappen blijft het water langer op een aangename temperatuur.
  Vaak zijn zwembadoverkappingen tevens erg goed geïsoleerd waardoor ontsnappende warmte al helemaal wordt geminimaliseerd.
 • Viezigheid zoals vallende blaadjes, insecten en stof komen niet meer in het water terecht, wat je heel wat werk en ergernis bespaart.
 • Met een zwembadoverkapping heb je heel wat mogelijkheden en opties.
  Zo heb je de mogelijkheid om een grotere (permanente) overkapping te installeren, maar zo heb je ook de keuze om voor de eenvoudigere en kleinere zwembadoverkappingen te kiezen die je open- en dichtschuift wanneer je maar wilt.
 • Voor kleine kinderen biedt een zwembadoverkapping ook extra veiligheid. Doordat de kinderen niet in rechtstreeks contact met het zwembad komen, kunnen zij er natuurlijk ook niet in vallen.

Nadelen:

 • Door het temperatuurverschil binnen en buiten de overkapping kan er condensatie ontstaan op het glas of het polycarbonaat.
 • Sommige zwembadoverkappingen zijn prijzig. Dit hangt vooral afvan de materialen en mogelijkheden die je kiest.
 • Extra onderhoud aan het zwembad doordat je nu deze overkapping ook regelmatig moet schoonmaken.

overkapping zwembad

Kostprijs zwembadoverkapping

De prijs van een zwembadoverkapping hangt van verschillende zaken af.
Zo zijn er zwembadoverkappingen die je relatief eenvoudig zelf kan installeren en uit een doe-het-zelf zaak kan halen, maar kwalitatievere (en vaak ook mooiere) zwembadoverkappingen kosten al gauw meer.
Denk daarbij aan de materialen (polycarbonaat of glas?), opties (uitschuifbaar of vast?), de grootte (hoogte, breedte, …) en andere opties.
Wil je een luxueuzere variant van een zwembadoverkapping laten plaatsen? Reken dan toch op 3000 à 7000 euro.

zwembadrolluik