Zijwand terrasoverkapping

zijwand terrasoverkappingEen terrasoverkapping is natuurlijk leuk, maar je privacy of de zonwerende/windwerende functie wordt niet altijd gegarandeerd bij de open constructies. Om je overkapping toch een beetje af te schermen tegen nieuwsgierige buren kan je gebruik maken van een zijwand. Ofwel kies je voor een permanente zijwand (of voorwand) ofwel eentje die je nog steeds kan opbergen.
We bespreken hieronder alvast de verschillende mogelijkheden.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

terrasoverkapping glazen zijwand

Zijwand terrasoverkapping: mogelijkheden

Er bestaan heel wat mogelijkheden om je terrasoverkapping met een zijwand te versterken. We bespreken hieronder de meest voorkomende mogelijkheden, elk met zijn voor- en nadelen.

Zijwand doek
De eenvoudigste en goedkoopste oplossing om je terrasoverkapping een beetje beter af te schermen is met een doek. Dit, meestal polycarbonate, waterdichte doek kan eenvoudig worden bevestigd en worden opgerold.
Erg mooi zijn ze wel niet. Het is dan ook niet echt als een permanente oplossing bedoelt.
Windwerende functies zijn OK, maar de zonwerende functies niet heel erg goed. Verwacht ook niet dat dit doek nieuwsgierige afluisteraars zal kunnen tegenhouden…

Glazen zijwand
Een glazen zijwand is een duurdere optie, maar ook veel mooier. In feite wordt het vaak gebruikt om je terrasoverkapping tot een volwaardige veranda om te bouwen. Heel vaak wordt gewerkt met schuifdeuren, zodat je de panelen zo veel als je wil kan open- en toeschuiven.
De windwerende en zonwerende functies zijn uitstekend, net zoals de privacy doeleinden.

zijwand terrasoverkapping

Ritz screen
Uitstekend voor windwering en zonwering is een ritz screen. Dit is eigenlijk vooral bedoeld als zonwering, aangezien het een verticaal hangend doek is met microgeperforeerde gaatjes heb je nog steeds zicht, maar heb je niet langer last van de zon.
Helaas is een ritz screen minder goed voor je privacy te bewaren.

Spie
Als je maar een deel van de overkapping wilt afsluiten is een spie of hoekafdichting een goed idee. Deze kleine zijwand wordt bovenaan de terrasoverkapping geplaatst en werkt uitstekend als zonwering en als windscherm.
Heel vaak moet het ook worden geplaatst als je je terrasoverkapping volledig dicht wil maken. (met behulp van glazen zijwanden, bijvoorbeeld.)

terrasoverkapping zijwand spie