Uitschuifbare terrasoverkapping

uitschuifbare terrasoverkappingDe uitschuifbare terrasoverkapping is ideaal voor iedereen die niet het hele jaar door een afdak wilt hebben. Uitschuifbare terrasoverkapping zijn het meest flexibel, maar vergen ook het meeste onderhoud. Dat zijn natuurlijk keuzes die je tegen elkaar moet gaan afwegen. Daarom raden we aan om raad te vragen aan een vakman via onze offertedienst.
Meestal wordt gebruik gemaakt van een houten, metalen of aluminium constructie (draag- en steunbalken) met daarop een zonwerend doek. Dit doek kan dan eenvoudig worden weggeschoven indien de zon niet te fel is. Echter bestaan er tegenwoordig ook uitschuifbare afdaken die gebruik maken van aluminium profielen. De keuze is dus aan jou…

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

uitschuifbare terrasoverkapping

Uitschuifbare terrasoverkapping met doek

De populairste variant van dit uitschuifbare afdak is die met het doek.
Hierin bestaan zelf al verschillende varianten.

Langs de ene kant is er het functionele zonnescherm. Die eigenlijk precies zo werkt als een zonnescherm, maar dan op de terrasoverkapping gemonteerd.
Dit strakke, zonwerende en waterbestendige, doek wordt op het dak gemonteerd. Tegenwoordig bieden bedrijven voornamelijk automatische varianten van deze uitschuifbare overkapping aan. Het is immers een beetje lastig om telkens manueel het doek op te bergen of uit te trekken.
Volautomatisch kan ook. Hierbij zal het doek met behulp van weersensoren en zonnesensoren kijken wanneer het noodzakelijk is om uit te schuiven en dicht te klappen.
Aangeraden is om het doek op te bergen, of nog beter volledig af te halen, tijdens de herfst en wintermaanden. Zo voorkom je enerzijds dat het doek vies wordt en anderzijds dat er scheurtjes in komen door ophopende sneeuw of harde hagel.

Een andere mogelijkheid van een uitschuifbare pergola of overkapping is eerder een siervariant.
Het doek is vrij goed zonwerend, maar eens het gaat regenen, sneeuwen of hagelen is het aangeraden dat je het zo snel mogelijk opvouwt.
Het doek maakt een golvende beweging wanneer je het open vouwt, waardoor het vaak een erg zuiderse sfeer creëert. Het doek is eenvoudig zelf open en toe te schuiven.

Alternatief: het lamellendak

Uitschuifbaar is het misschien niet helemaal, maar toch gaat het bij een lamellendak ook om een overkapping waar je het dak kan openen en sluiten wanneer je dat wenst.
Kleine, afsluitbare aluminium lamellen zitten over elkaar en kunnen verticaal worden gezet om zonlicht binnen te laten.
Dit systeem is altijd automatisch. Volautomatisch (sensoren) kan natuurlijk ook.

uitschuifbare terrasoverkapping alternatief: lamellendak

Uitschuifbare terrasoverkapping prijzen vergelijken

Drie verschillende mogelijkheden hebben drie erg verschillende prijzen. Als je interesse hebt in een uitschuifbare terrasoverkapping is de aanschaf van een zonnescherm wellicht ook interessant. Kijk dus ook zeker eens naar deze mogelijkheid.

Hier heb je de mogelijkheid om hulp / advies / offertes aan te vragen voor terrasoverkappingen