Terrasoverkapping prijzen

terrasoverkapping prijzenEen terrasoverkapping is uiteraard niet gratis. Maar wat zijn nu precies de ‘factoren’ die de prijs van een terrasoverkapping beïnvloeden?
De terrasoverkapping prijs hangt natuurlijk af van allerlei verschillende zaken.

Goedkoper zal het natuurlijk zijn om een terrasoverkpping helemaal zelf te plaatsen, of actief te zoeken naar een goedkope -maar wel een kwalitatieve- aannemer die jouw terrasoverkapping komt zetten. Denk er ook aan dat de Vlaamse overheid het fiscaal aantrekkelijker maakt om een overkapping te laten plaatsen. (Kijk naar premies)
Een andere factor die de prijs sterk beïnvloedt is de materiaalkeuze van de terrasoverkapping.

Wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen? Klik dan hier.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

terrasoverkapping prijs
 

Terrasoverkapping zelf plaatsen

In de meeste bouwzaken worden verschillende terrasoverkapping bouwpakketten verkocht voor de handigen onder ons. Deze doe-het-zelfpakketten besparen je uiteraard geld bij de aankoopprijs.
Bij het afwegen van verschillende bouwpakketten is het belangrijk om rekening te houden met vervoerskosten en/of transportkosten, alsook de leveringskosten, de prijsverschillen tussen de materialen en het eventueel op maat gemaakte materiaal (die duurder zal zijn).

Voor een terrasoverkapping uit hout betaal je (ongeveer) €1,000 tot €4,000 euro. Deze prijs kan uiteraard oplopen. Voor de stevigere aluminium terrasoverkapping met dezelfde afmetingen betaal je iets meer. Reken op zo’n €1,200 tot €4,000 euro. Een meerprijs is altijd mogelijk. Zeker als je opteert voor o.a beglazing, sterkere materialen, elektrische installaties, …terrasoverkapping prijs

Voordelige terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping ben je helemaal klaar voor de zomer en kan je de hele dag door heerlijk genieten vanzonwering op je terras. Als je een terrasoverkapping wilt plaatsen, is het verstandig om op zoek te gaan naar voordelige prijzen. Zo voorkom je dat je onnodig een te hoge prijs betaalt voor de terrasoverkapping. Besparen op je terrasoverkapping kan eenvoudig door het vergelijken van prijzen. De prijzen van verschillende aanbieders kunnen namelijk erg van elkaar verschillen. Door aannemers met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijzen en kan je voordelig je terrasoverkapping aanschaffen.prijs terrasoverkapping

Terrasoverkapping laten plaatsen

Een terrasoverkapping kan natuurlijk ook geplaatst worden door professionals.
Dit is waarschijnlijk de beste oplossing wanneer je weinig ervaring hebt met grote klussen op te knappen, evenals wanneer het nodig is om betonpoeren te installeren waarop je de overkapping zal moeten laten ondersteunen.
Plaatsingskosten verschillen sterk. Soms worden ze zelf volledig gratis aangeboden bij de aankoop van een terrasoverkapping. Toch mag je in de meeste gevallen rekenen op een 500 à 1000 euro aan plaatsingskosten.

Hieronder kan je een informatieve prijsaanvraag doen bij plaatsers van overkappingen.

    • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
      Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!