Terrasoverkapping polycarbonaat

terrasoverkapping polycarbonaatKunststof is een erg geliefd materiaal. Het is bestand tegen hitte, vriestemperaturen, er is bijna geen onderhoud aan, het is eenvoudig te bewerken, het is licht, … De voordelen schijnen eindeloos! Logisch dat polycarbonaat dan ook zo geliefd is bij het vervaardigen van terrasoverkappingen. Polycarbonaat is een sterke kunststof.
Een kunststof overkapping kan volledig uit plastic worden gemaakt, maar vaak zal gekozen worden om de steunpalen in een ander, sterker, materiaal te plaatsen. Meestal wordt gekozen voor aluminium, omdat dit het best bij het uitzicht van polycarbonaat aansluit.
Wil je graag weten wat een polycarbonaat terrasoverkapping kost? Klik dan hier.

 

 • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
  Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

terrasoverkapping kunststof

Voordelen en nadelen van een terrasoverkapping uit polycarbonaat

Wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een kunststof overkapping? We sommen ze even voor je op:

Voordelen

 • De polycarbonaat dakplaten laten bijna even veel licht door als glas. Met het blote oog is dit kleine verschil niet eens merkbaar.
 • Bovendien houdt deze kunststof nagenoeg alle UV- en infraroodstralen van de zon tegen. Goed voor jouw huid, maar ook voor alle voorwerpen die onder de terrasoverkapping staan geplaatst. De zon kan ze na verloop van tijd niet meer (of minder) verkleuren.
 • Kunststof is een van de lichtste bouwmaterialen dat er is. Handig bij de plaatsing, maar ook als je minder steunpalen wilt. De steunpalen kunnen immers een grotere overspanning aan.
 • Het materiaal is zo goed als onbreekbaar.

Nadelen

 • Een terrasoverkapping uit polycarbonaat is niet bestand tegen krassen. Wel opletten dus!
 • Het uitzicht is eerder beperkt. Crèmekleurig, wit of grijs zijn de voornaamste kleuren waar je deze afdaken in kan krijgen. Voor een ander kleurtje betaal je veel geld extra.
 • Een terrasoverkapping van polycarbonaat gaat niet goed samen met chemische producten. Let dus zeker op met chemische schoonmaakmiddelen. Vraag bij twijfel raad aan je vakman.

polycarbonaat terrasoverkapping

Prijs kunststof terrasoverkapping

Polycarbonaat is een van de goedkoopste materialen bij terrasoverkappingen. Voor een terrasoverkapping uit kunststof van circa 10 vierkante meter betaal je zeker €950. De prijzen variëren echter heel sterk van merk tot merk, en uiteraard ook van de afmetingen, opties, …
Doe-het-zelf pakketten zijn het goedkoopst. Kijk hier voor een overzicht en actuele prijzen.
Indien je de polycarbonaat terrasoverkapping liever op maat laat maken en thuis laat installeren, moet je rekenen op een (minimum)meerprijs van €50 tot €100 per m².

kunststof terrasoverkapping

Polycarbonaat terrasoverkapping plaatsen

Een korte beschrijving van hoe je een kunststof terrasoverkapping zelf kan plaatsen:

 • Het muurprofiel wordt tegen de muur gemonteerd.
 • De staanders worden geplaatst. Hierop zal het polycarbonaat dak uiteindelijk worden gemonteerd. Zorg dus dat ze loodrecht staan en op de juiste afstand van elkaar.

Lees uitgebreider over de plaatsing van een overkapping : Hoe moet je een terrasoverkapping plaatsen ?
Wil je liever een professional laten langskomen? Klik hier voor een gratis aanvraag in te dienen bij een provessioneel bedrijf.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
   Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!