Terrasoverkapping doe-het-zelf

terrasoverkapping doe het zelfHeb je plannen om je terrasoverkapping zelf te gaan plaatsen, maar heb je besloten om toch kostenbesparend te werken door ze zelf te plaatsen?
Dan lees je het juiste artikel! Hier leggen we haarfijn uit hoe je (zelfs als groentje!) je terrasoverkapping kan plaatsen.
Doe-het-zelf terrasoverkappingen kan je via deze pagina bestellen en gratis aan huis laten leveren.
Wil je graag een terrasoverkapping laten plaatsen? Klik dan hier.

 

 • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
  Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

 
zelf terrasoverkapping maken

Voorbereidingswerken

 • Denk aan de plaats waar je de overkapping wilt plaatsen. Een terrasoverkapping kan je niet eenvoudig opbouwen en afbreken. Kies dus meteen een aangename plek. Maar neem je tijd en denk er even goed over na! Stel jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen: ‘Kunnen de buren binnenkijken?’, ‘Hoe zit het met het aantal uren zon op deze plaats?’, …
 • Bekijk de grootte van de terrasoverkapping: Beschik je wel over voldoende ruimte op de plek waar je van plan bent om de terrasoverkapping neer te poten? Is de terrasoverkapping ruim genoeg om onder te zitten? Is ze niet te groot ten opzichte van de woning? …
 • Even belangrijk in verband met de grootte is dat je voor een terrasoverkapping van meer dan 30m²meldingsplicht hebt. Indien dit het geval is, moet je dit enkel en alleen melden bij de overheid. Je hebt dus geen vergunning nodig (natuurlijk zijn er wel een paar uitzonderingen. Vraag dit zeker na bij het lokale gemeentebestuur).
 • Op de dag van de plaatsing kies je het best een droge en windstille dag. Je werkt immers met materialen (silliconen en eventueel cement) die moeten drogen!

doe het zelf terrasoverkapping

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Kies je voor een terrasoverkapping helemaal zelf te plaatsen? Dan is enige handigheid en kennis over het plaatsen van gelijkaardige constructies mooi meegenomen!
Weeg de tijd en kostprijs van zelfplaatsing af met het laten plaatsen.
Een prijsaanvraag (offerte) is altijd gratis en bied je bovendien inzicht in de werkwijze van de aannemer.
In onderstaand formulier kan je zo’n gratis prijsofferte aanvragen.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
   Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!