Lamellen terrasoverkapping

lamellen terrasoverkappingMensen die een vaste terrasoverkapping wat minder zien zitten, zullen eerder geneigd zijn om te kijken naar een uitschuifbare terrasoverkapping of eentje met een doek.
Een terrasoverkapping met lamellen is een ander alternatief.
Deze aluminium terrasoverkapping wordt niet voorzien van een vast dak, maar wel van draaibare lamellen. Wanneer je wat zon wilt, draai je ze met een druk op de knop open. Wanneer je even genoeg hebt van de warmte, draai je ze weer toe.

  • Gratis offertes voor terrasoverkappingen ontvangen?
    Vul dit formulier in voor elektronische offertes van meerdere vakmannen te ontvangen!

lamellendak

Kenmerken lamellen terrasoverkapping

  • De lamellen zijn tussen 150° en 180° draaibaar. Het systeem is telkens volledig geautomatiseerd. Je kan zelf kiezen om met sensoren te werken om de terrasoverkapping volautomatisch te maken.
  • De lamellen zijn zo ontworpen dat ze water afvoeren naar de zijkant van de terrasoverkapping en vervolgens in de dakgoten doen belanden. Zelfs als de lamellen open staan.
  • Modern, elegant design. Een lamellen terrasoverkapping past bij elk soort woning door de eenvoudige doch mooie opbouw.
  • Spijtig genoeg is een lamellen terrasoverkapping ook duur. Dat heeft heel veel te maken met dat de terrasoverkapping op maat moet worden gemaakt en voorzien wordt van elektrische snufjes.

lamellendak terrasoverkapping

Prijs lamellen terrasoverkapping

Alles hangt af van bij wie je de terrasoverkapping bestelt. Het ene bedrijf vraagt een pak meer geld dan het andere, daarom is het altijd aangeraden om prijzen te vergelijken.
Als we het internet mogen geloven, is de gemiddelde prijs voor een lamellen terrasoverkapping €400 per vierkante meter. Heel duur in vergelijking met andere terrasoverkappingen dus…
Als je van plan bent een offerte aan te vragen is het misschien meteen een goed idee om ook offertes toegestuurd te krijgen van alternatieve overkappingen, zoals een terrasoverkapping met schuifdak of doek.

terrasoverkapping met lamellen

Lamellen aan de zijkant

Om helemaal afgeschermd te worden van de zon en wind is het een goed idee om je terrasoverkapping te voorzien van een zijkant.
Heel wat personen die een lamellen terrasoverkapping kiezen, opteren ook voor een zijwand met lamellen. Gewoon omdat het mooi is, maar ook omdat het enkele extra voordelen met zich meebrengt.

Naast de zonwerende en windwerende functie, scherm je je immers ook af van nieuwsgierige buren.