Terrasoverkapping aluminium

 

terrasoverkapping aluminiumMensen kiezen over het algemeen slechts voor twee soorten materialen bij het zetten van een terrasoverkapping. Enerzijds is dat hout, anderzijds wordt veelvuldig gekozen voor de aluminium terrasoverkapping.
Aluminium is een sterk materiaal dat perfect dienst doet bij overkappingen, en dat verklaart natuurlijk meteen de populariteit van het materiaal.
Twijfel je nog over het materiaal waar je voor wilt kiezen? Neem dan zeker dit beknopte artikel door.
We vergelijken hier de voor- en nadelen van een terrasoverkapping uit aluminium en we bespreken beknopt de gemiddelde prijs voor dit materiaal.

 

Voordelen en nadelen van een aluminium terrasoverkapping

Aluminium terrasoverkappingBij de aanschaf van een terrasoverkapping is het natuurlijk wel belangrijk om alles goed na te gaan voor je overgaat tot de effectieve aankoop. Eén van de manieren om dat te doen is door de voordelen en nadelen met elkaar te vergelijken. Wanneer de nadelen in jouw geval niet opwegen tegen de voordelen, zal blijken dat de aankoop verantwoord is.
Vergeet niet om ook te vergelijken met andere materialen!

Voordelen

  • Een terrasoverkapping uit aluminium vergt uitzonderlijk weinig overhoud. Het materiaal is immers al met allerlei chemische processen behandeld, waardoor het materiaal nooit zal rotten of roesten en waardoor schimmels geen kans maken om zich aan de overkapping te hechten.
  • Een aluminium terrasoverkapping is volledig kleurvast. De metaalkleur verbleekt niet onder de zon. Wanneer je een verflaag op de aluminium hebt aangebracht kan dit natuurlijk wel.
  • Het aluminium dat voor terrasoverkappingen wordt gebruikt is van de hoogste kwaliteit. Hier betaal je iets meer voor, maar uiteindelijk is deze meerprijs zeker zijn geld waard. Je hoeft je terrasoverkapping immers voor dertig jaar (of meer!) niet meer te veranderen.
  • Aluminium is een relatief licht materiaal. De verschillende panelen en balken uit aluminium wegen niet overdreven veel, waardoor het meteen ook veiliger wordt. Bovendien wordt een lichtgewicht terrasoverkapping ook sterker geplaatst.

Nadelen

  • Er zijn erg beperkte mogelijkheden met een terrasoverkapping uit aluminium. Eigenlijk zijn er alleen grijstinten en is alles nogal hoekig. Als je delen wilt laten lassen of overschilderen, dan kan dat wel maar je zal er veel geld voor moeten betalen.
  • Niet iedereen vindt de moderne uitstraling van aluminium even mooi. Er mogen nog zo veel voordelen aan aluminium zijn… Als je het niet mooi vindt is de keuze natuurlijk snel gemaakt!

 

Prijs aluminium terrasoverkappingterrasoverkapping aluminium plaatsen

Een aluminium terrasoverkapping is bijna altijd duurder in vergelijking met de houten variant. Deze meerkost wordt verantwoord door duurzamere materialen en een hogere kwaliteit en levensduur. Voor een bouwpakket voor een aluminium terrasoverkapping betaal je zeker €1200 (tien vierkante meter).
Daarbij komt ook nog eens de kost van de plaatsing, mocht je die zelf niet kunnen plaatsen. Reken daar toch tussen vijftig en honderd euro per vierkante meter voor bij.

 

Aluminium terrasoverkapping plaatsen

De plaatsing van een aluminium terrasoverkapping is heel gelijkaardig aan hoe je een houten terrasoverkapping plaatst.
Allereerst wordt het muurprofiel tegen de muur geplaatst. Vervolgens worden de staanders geplaatst. Op dit muurprofiel en de staanders zullen vervolgens de dakpanelen worden gelegd.
Uiteraard is dit een vereenvoudigde uitleg en is het best om het stappenplan die bij je bouwpakket zit zo zorgvuldig mogelijk te volgen.

Extra hulp nodig?
Lees uitgebreid verder : Hoe moet je een terrasoverkapping plaatsen ?
Toch de hulp inroepen van een professionele vakman? Neem hier contact op met een vakman uit jouw regio.